نمی‌خواستند برایش تولدی غم‌انگیز بگیرند

هرچند دوستان و خانواده صادق صفایی هنوز از درگذشت او اندوهگین هستند، اما همه تلاش‌شان را به کار بردند تا تولدی صمیمانه و به دور از غم برای او که هنرمندی طناز بوده، برگزار کنند.

بیش از ۲ سال از درگذشت صادق صفایی هنرمند تئاتر و سینما و مدرس دانشگاه می‌گذرد و روز گذشته همزمان با سالروز تولد او کتابخانه شخصی‌اش به خانه تئاتر اهدا شد.

غروب روز شنبه ۲۷ آبان ماه و یک روز بعد از زادروز صادق صفایی که اتفاقا همزمان با هفته کتاب و کتاب‌خوانی است، جمعی از هنرمندان و دانشجویان قدیمی او در عمارت خانه تئاتر گرد هم آمدند تا در مراسم زادروز او و اهدای کتابخانه شخصی‌اش به خانه تئاتر حضور داشته باشند.

در این برنامه علی دهکردی که در فیلم «از کرخه تا راین» با صفایی همبازی بوده و وحید آقاپور، محمد لقانیان به عنوان دانشجویان صفایی، درباره او صحبت و خاطراتی را که با او داشتند، روایت کردند.

در آغاز این برنامه، هما جدی‌کار، عضو هیات مدیره خانه تئاتر و رییس انجمن نمایشگران عروسکی که استاد بازنشسته دانشکده هنرهای زیباست، با خوشامدگویی به حاضران، عنوان کرد که دلیل برگزاری این برنامه قدردانی از خانواده صادق صفایی است که کتابخانه او را به خانه تئاتر اهدا کرده‌اند.

او تاکید کرد که صادق صفایی با آثاری که از خود به جای گذاشته و با پرورش دانشجویان متعدد، همچنان زنده است و تاثیرات او در جامعه هنری دیده می‌شود.

در این برنامه که با حضور چهره‌هایی همچون فرشاد فرشته حکمت، مهدی رضاخانی، افسر اسدی، سعید اسدی، زهرا سعیدی، مهدی قلعه، حجت علیخانی، موسی علیجانی و … برگزار شد، سه کلیپ متفاوت درباره زندگی، آثار نمایشی و سینمایی و در نهایت کتابخانه صادق صفایی پیش‌روی حاضران قرار گرفت.

همچنین فرشاد فرشته حکمت، دیگر استاد دانشکده هنرهای زیبا خاطره‌ای از صفایی روایت کرد و قطعه شعری را که برای صفایی سروده بود، خواند.

در ادامه برنامه، به خانواده این هنرمند دو پوستر با امضای هنرمندان حاضر اهدا شد و آنان نیز دو قاب عکس از عکس‌هایی را که صفایی در دوران زندگی خود ثبت کرده و نمایشگاهی هم با آنها برپا کرده بود، به خانه تئاتر اهدا کردند.

در بخش پایانی این برنامه، کیک تولد صادق صفایی توسط خواهرانش بریده شد و یکی از خواهران او دل‌نوشته‌ای را درباره این چهره هنری خواند.

در این برنامه که با کارگردانی مشترک ابراهیم عزیزی و لادن شیرمرز و اجرای هادی حسنعلی برگزار شد، بخشی از یکی از نمایشنامه‌های صادق صفایی نمایشنامه‌خوانی شد.

برگزارکننده این مراسم هیات مدیره خانه تئاتر بود و البته دانشجویان صفایی نیز در برپایی آن مشارکت داشتند.

گفتنی است کتابخانه صادق صفایی نزدیک به ۴۰۰ کتاب دارد که روز گذشته به خانه تئاتر اهدا شد و هما جدی‌کار که پیشنهاد اهدای این کتابخانه را داده است، اظهار امیدواری کرد که کتابخانه خانه تئاتر هر چه زودتر راه‌اندازی شود چراکه این کتابخانه در شرایط فعلی و با وجود قیمت بالای کتاب، می‌تواند کمک شایانی باشد برای دانشجویان و علاقه‌مندان کتاب‌های تخصصی تئاتر.

صادق صفایی، بازیگر تئاتر، سینما و عضو هیات علمی گروه هنرهای نمایشی دانشگاه تهران ، متولد سال ۱۳۴۰ در شهر طبس بود. او در طول دوران حرفه‌ای خود علاوه بر تدریس در مراکز مختلف آموزشی، در آثار گوناگون نمایشی نیز ایفای نقش کرد.

او در نمایش‌هایی چون «پریشان در باد» به کارگردانی فرشاد فرشته حکمت، «دایره گچی قفقازی» به کارگردانی حمید سمندریان، «مرغ دریایی» به کارگردانی هما روستا و … به عنوان بازیگر حضور داشته است و همچنین نمایش های همچون «مرگ»، «پلیکان سبز»، «در جامعه مردگان» و «همچون انتظار الکترا» را در مقام کارگردان در تئاتر مولوی به روی صحنه برده بود.

صفایی در تعداد قابل توجهی از فیلم‌هایی سینمایی از جمله «از کرخه تا راین»، «آژانس شیشه‌ای»، «من و زیبا»، «سفر سرخ»، «خوابگاه دختران» و … نیز ایفای نقش کرده بود و برای فیلم «از کرخه تا راین» موفق به کسب سیمرغ بازیگر مرد مکمل از جشنواره فیلم فجر شد.

صادق صفایی شهریور سال ۱۴۰۰ بر اثر ایست قلبی درگذشت.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا